Karakter Introductie: Biggle Fudgewhizzle

Momenteel werk ik hard aan mijn nieuwe verhaal “De Grote Fudgewhizzle” (voorlopige titel). De komende maanden wil ik jullie alvast introduceren aan een aantal hoofdrolspelers uit het verhaal! Vandaag is de protagonist/antiheld aan de beurt: Biggle Fudgewhizzle! Sommige van jullie kennen die achternaam misschien wel 😉 Nu is het eindelijk tijd om hem eens het verhaal te geven dat hij verdient!

Biggle Fudgewhizzle

Een schets van Biggle Fudgewhizzle die ik heb gemaakt 🙂

Het land Irondië heeft veel machtige helden gekend; van Brauwn de Barbaar tot de machtige tovenaar Norbit Fudgewhizzle. Zoals het vaker gaat met de kinderen van legendarische figuren, is het niet makkelijk om uit de schaduw te stappen van het succes van hun ouders. Biggle Fudgewhizzle is geen uitzondering op die ongeschreven regel. Hij wil niets liever dan een machtige tovenaar worden, net als zijn vader. Helaas stierf Norbit toen hij duistere magie gebruikte om een machtige demon op te roepen, die hij niet onder controle kon houden. Het kostte de Stadswacht van Zwijnenburg en het Magiërsgilde de hele nacht om de demon onder controle te krijgen en vervolgens terug te verbannen naar de dimensie waar hij vandaan kwam. In die tijd had het gedrocht de complete Dwergendorp wijk in vlammen gezet en een groot deel van het Handelsdistrict verwoest. Biggle was elf jaar toen dit gebeurde.

Vijfentwintig jaar later woont Biggle Fudgewhizzle nog steeds bij zijn moeder in de kelder in haar kleine huisje in Dwergendorp. Hij is werkloos en besteed het leeuwendeel van zijn tijd in de lokale kroeg, hoewel hij er nog steeds van droomt een Grootmeester Magiër te worden. Maar met nul komma nul talent op gebied van magie en een algemeen gebrek aan vaardigheden is hij gedoemd altijd een niksnut te blijven. Hoewel hij geprobeerd heeft zijn vaders notities te ontcijferen en de boeken over magie die zijn vader hem naliet te bestuderen, heeft hij nog maar weinig noemenswaardige vooruitgang geboekt in de laatste decennia.

Nadat Biggle, of “Fudge” zoals zijn zogenaamde vrienden hem noemen, opgepakt wordt en een nacht de cel in gaat voor openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde, besluit zijn moeder dat dit de laatste druppel was. Ze stuurt hem de volgende dag naar het Vechtersgilde in een poging nog iets van hem te maken. Fudge wilde alleen maar een machtige tovenaar worden. Het Vechtersgilde is niet bepaald een prestigieuze werkgever. Ze nemen iedereen en iedereen zijn moeder aan en groentjes worden vaak op pad gestuurd als ongediertebestrijders in de stad. Maar hoe ga je van niets naar iets? Zal hij een manier vinden om in zijn vaders schaduw te stappen? Of is hij gedoemd voor altijd bij zijn moeder in de kelder te wonen?

Binnenkort volgt er meer informatie over de nieuwe fantasy wereld waar ik aan werk. Houd mijn site en social media goed in de gaten! 😉

Happy reading!

-Jeffrey

2 replies »

  1. Jeffrey, I am enjoying the unfolding of Biggle Fudgewhizzle’s or Fudge’s story!!! I am intrigued with Biggle’s desire to become a Grandmaster Magician, though “he has tried to decipher his father’s notes and to study the books about magic that his father left him.” –Essences of tomes & the secrets of the Luminars from your trilogy!!! –Write on! So neat! Phil

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

One-Time
Monthly
Yearly

Buy me a coffee, lunch, or whatever!

Monthly Donation

Make an annual donation

Choose your donation

€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00

Or enter a custom amount


Thank you for supporting me!

Thank you for your support!

Thank you for your support!

DonateDonateDonate
%d bloggers like this: