Review: Een Rijk in Verval — Sebastiaan Koen

De verhalen van Auruco (#1): Een rijk in verval

De verhalen van Auruco (#1): Een rijk in verval by Sebastiaan Koen

My rating: 4 of 5 stars

Laatst had ik echt weer eens zin in een goed fantasyverhaal. Ik lees erg veel science fiction en non-fictie, maar zo nu en dan vind ik het heerlijk om weer eens in een klassieke fantasysetting te zitten met een middeleeuws aandoende omgeving, tovenaars, zwaardgevechten en allerlei fantasie creaturen. “De verhalen van Auruco: Een Rijk in verval” is zo’n verhaal!

Het verhaal gaat over de twee jonge broers Dorvin en Edilion. Zij moeten hun dorp ontvluchten nadat het wordt aangevallen door een leger van Borreks, een soort moordlustige, goblinachtige wezens. Tijdens deze vlucht verliezen veel mensen uit het dorp hun leven, maar de broers weten te ontkomen. Ze vallen echter van de regen in de drup en hun situatie wordt er niet veel beter op.

Onderweg komen de broers in contact met anderen die hun lot delen. Ze zijn allemaal slachtoffer van hun omgeving en de omstandigheden en dit schept natuurlijk een band. Iedereen heeft verliezen geleden en moet vechten om te overleven. Al snel blijkt dat diverse personages uit het verhaal ook de gave hebben om met magie om te gaan, waaronder Edilion, die een hoop te leren heeft voor hij zijn magie onder controle heeft.

Wat ik erg fijn vond aan het verhaal is dat je constant de gebroeders Staalhart volgt. Sebastiaan Koen heeft een fijne schrijfstijl en het boek leest heerlijk weg en heeft een superfijn lettertype. Ik had het boek dan ook vrij snel uit voor mijn doen. 🙂 Het verhaal is wel een typisch eerste deel, waarin de wereld geschetst wordt voor de lezer en alle personages geïntroduceerd worden die belangrijk zijn voor het verhaal. Het einde geeft wat meer inzicht in de slechterik van het verhaal en er vormt ook een groep avonturiers die de strijd aangaan met het kwaad; Lord of the Rings-style. Aan de ene kant misschien wat cliché, maar op de manier waarop alles verteld wordt stoorde ik me hier totaal niet aan.

Sebastiaan Koen is niet bang om zijn personages te laten lijden en je leeft ook helemaal met ze mee door zijn beeldende schrijfstijl. Het enige dat mij opviel was dat de namen van de personages qua achternaam allemaal een beetje hetzelfde waren; Staalhart, Groenogen, Witogen. Hier had wel iets meer variatie in gemogen van mij, al paste de achternaam natuurlijk wel bij het personage op die manier 😉

Al met al vond ik dit debuut van Sebastiaan Koen erg goed en ik ben erg benieuwd naar hoe het verder gaat, want strontstengels nog aan toe, wat eindigt dit boek met een cliffhanger van jewelste!

Een rijk in verval is overal te krijgen, zoals bij bol.com, via onderstaande link:

https://www.bol.com/nl/p/de-verhalen-van-auruco-1-een-rijk-in-verval/9200000084256966/

Beoordeling:

Cover art: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Print/lettering: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originality: 🌟🌟🌟🌟
Plot: 🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

-Jeffrey

View all my reviews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

One-Time
Monthly
Yearly

Buy me a coffee, lunch, or whatever!

Monthly Donation

Make an annual donation

Choose your donation

€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00

Or enter a custom amount


Thank you for supporting me!

Thank you for your support!

Thank you for your support!

DonateDonateDonate
%d bloggers like this: