Het is weer tijd voor NaNoWriMo!

Vanaf morgen is het weer zover! NaNoWriMo, oftewel, National Novel Writing Month. Dit evenement is sinds 1999 gestart en is de perfecte manier om jezelf te motiveren om je boek te schrijven. Voor mij is dit het de derde keer dat ik actief mee doe, met het grote verschil dat ik nu écht begin aan een gloednieuw verhaal. Wat ga ik precies doen en waarom gebruik ik NaNoWriMo als aanleiding?

Het is een geweldige manier om je manuscript een kickstart te geven!

Nano (zoals ik het vanaf nu maar noem) is dé perfecte manier om jezelf te motiveren om met je verhaal aan de slag te gaan. Het is de bedoeling dat je in een maand tijd 50.000 woorden op papier zet, wat ongeveer 1.667 woorden per dag gemiddeld is. Dit is best een hoop woorden, als je nagaat dat ik op echt goede dagen zo’n 4.000 woorden op papier kan zetten, maar dan ook echt veel tijd te besteden heb die dag.

Of ik het dit jaar ga redden weet ik niet. Ik heb nog nooit een Nano “gewonnen”, zoals dit wordt genoemd als je het doel van 50.000 woorden haalt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat ik helaas niet fulltime schrijver kan zijn, maar ook gewoon een kantoorbaan heb. Toch wil ik er dit jaar voor gaan, omdat ik met een nieuw verhaal aan de slag ga en bomvol ideeën zit en volop energie heb!

Tijd voor iets compleet nieuws

Nu mijn science fantasy trilogie af is (manuscript van deel 3 ligt bij de redactie) wil ik mezelf storten op iets nieuws. Al een half jaar schreeuwt een ander verhaal in mijn hoofd om aandacht. Het moet een fantasy verhaal worden met een komische insteek, want ik wil van mijn sterke kanten gebruik gaan maken en het lijkt me heerlijk om diverse fantasy clichés op de hak te gaan nemen.

Het verhaal gaat over Biggle Fudgewhizzle, een loser pur sang die probeert in de voetsporen van zijn vader te treden die een van de machtigste tovenaars was van het land. Biggle is ervan overtuigd dat hij zijn vader kan opvolgen, maar in alles wat hij onderneemt blijkt dat het hem zowel aan talent als vaardigheid ontbreekt. Daar komt ook nog eens bij dat hij als gnoom geen makkelijk leven leidt tussen de andere volkeren die allemaal een stuk groter zijn dan hijzelf. Kortom, alles zit hem tegen, maar het weerhoudt hem er niet van om toch te proberen een machtige tovenaar te worden. Zal het hem lukken?

Afbeeldingsresultaat voor nanowrimo coffee

Wat ook nieuw is voor mij, is dat dit mijn eerste Nederlandstalige verhaal gaat worden. Al sinds mijn eerste boek uit is gekomen vragen mensen aan mij wanneer ik in het Nederlands ga schrijven, omdat ze Engels niet, of slecht, beheersen. Ik zie het dan ook als uitdaging om nu eens met een Nederlandstalig verhaal op de proppen te komen en ik heb er zin in!

Doen jullie ook mee met NaNoWrimo? Laat het me weten in de comments! ^_^

Happy writing!

-Jeffrey

 

Categories: Columns

Tagged as: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

One-Time
Monthly
Yearly

Buy me a coffee, lunch, or whatever!

Monthly Donation

Make an annual donation

Choose your donation

€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00

Or enter a custom amount


Thank you for supporting me!

Thank you for your support!

Thank you for your support!

DonateDonateDonate
%d bloggers like this: