Review: Een koninklijk verraad — Sebastiaan Koen

This review is in Dutch, because the book was also Dutch! 😉

Genre:                    Fantasy
Uitgever:               Zilverbron
ISBN:                      9789463081429
Uitvoering:            Paperback
Aantal pagina’s:    301
Uitgave:                  November 2018

Nadat ik aangenaam verrast was door het eerste boek in “De verhalen van Auruco” serie van Sebastiaan Koen besloot ik dan eindelijk verder te gaan met dit fantasy epos, wat uiteindelijk uit vier delen moet gaan bestaan. Ik was zo benieuwd hoe het verder ging met de Acht van Auruco en hoe alle personages verder verwikkeld zouden raken in de oorlog tegen Felkon. Hoe was dit tweede deel?

Een koninklijk verraad kaft.jpg

Na een korte proloog waar al weer flink wat bloed vloeit, was de toon gezet voor dit tweede boek van Sebastiaan Koen. Hij schroomt niet om de personages flink te laten lijden en dat maakt zijn verhaal alleen maar geloofwaardiger! Er is weinig tijd om te rusten voor het gezelschap en het is hun doel om de koning af te zetten, zodat ze met een beetje geluk alle steden kunnen verenigen tegen Felkon die al weer meer grond heeft weten te veroveren!

Wat een heerlijk verhaal was ook dit weer! Er was veel spanning, niet alleen in de zin van actie, maar ook de intriges van het koninkrijk werden door de schrijver op een boeiende manier in beeld gebracht. De personages groeien stuk voor stuk en het deed me dan ook veel pijn toen er weer eens een favoriet personage van me stierf (nee, ik ga niks verder spoilen 😛 ). Gelukkig is Sebastiaan niet zo scheutig met het vermoorden van alle personages, zoals een George R. R. Martin, maar makkelijk hebben ze het absoluut niet!

Een koninklijk verraad

Dat dit boek een tweede deel betreft werd me wel duidelijk. Hoewel er veel gebeurt in het verhaal had ik ergens gehoopt op nog een paar twists, maar die bleven helaas uit. Het boek eindigde, maar je weet dat de personages nog lang niet klaar zijn met hun strijd tegen Felkon. Ik kijk dan ook enorm uit naar het verdere verhaal, want het koninkrijk ligt er behoorlijk slecht voor. Gelukkig hebben we deel drie al in de boekenkast staan, omdat Bren die heeft proef gelezen, dus als ik wil kan ik lekker verder! Dan moet Sebastiaan alleen wel even op gaan schieten met het slotstuk uitbrengen, zodat ik aan een ruk door kan lezen. 😛

Voor fans van fantasy kan ik dit niet genoeg aanraden. De schrijfstijl van Sebastiaan Koen is fijn en leest heerlijk soepel weg. Er is genoeg ruimte voor een lach en een traan en de wereld is prachtig beschreven!

Kaft: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Print/Lettering: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

3 replies »

  1. Jeffrey, “A ROYAL BETRAYAL” sounds like author SEBASTIAAN KOEN writes a strong story-line fantacy &with strong characters that captured YOU & the interest of readers. This being Book II in the series with Book III waiting for you on your shelf, thanks to Bren, author Koen better get his Book IV in this worthy series published soon enough to suit your enthusiasm put forth in this review. –Well done & succinct! Phil

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

One-Time
Monthly
Yearly

Buy me a coffee, lunch, or whatever!

Monthly Donation

Make an annual donation

Choose your donation

€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00
€5.00
€15.00
€100.00

Or enter a custom amount


Thank you for supporting me!

Thank you for your support!

Thank you for your support!

DonateDonateDonate
%d bloggers like this: